Přejít k hlavnímu obsahu

Vím, co mám na talíři

Třídy
Datum konání akce

V podzimních měsících jsme se s dětským ekotýmem zaměřili na téma Jídlo a zamýšleli se nad tím, co jsou to sezonní a lokální potraviny, jak můžeme předejít plýtvání potravinami, jak mlsat zdravě, jak je dobré poslouchat své tělo a vnímat, co nám chutná a dělá nám dobře.

A tak jsme všichni ve školce zaměřili svoji pozornost na naši nej sezonní  potravinu - JABLKA. Školkou se linula vůně čerstvě nasušených křížal, jablečného kompotu a dozlatova upečeného závinu z jablíček ze zahrádky, zbylých ze svačinky či vlastnoručně nasbíraných dětmi při vycházkách v okolí školky.

Děti se učí, že i "běžné" sezonní suroviny lze využít mnoha způsoby a ještě je možné si na nich parádně pochutnat :-)

 

Vložil/aMartina Moličová – 27. říjen 2025